Nascholing nieuwsbrief juni 2024

Nascholing nieuwsbrief juni 2024

25 september 2024

Met de e-module kunt u starten vanaf 26 augustus 2024 deze moet afgerond zijn op 10 september

Samenwerken en Communiceren”, intercollegiaal toetsingsonderwijs voor apothekers

Het apothekers-vak is een dynamisch beroep. De communicatie met patiënten wordt meer divers van aard. Tekorten aan geneesmiddelen, (bij-)betalingen en het preferentiebeleid zorgen voor spanningen met patiënten aan de balie.

Daarnaast worden patiënten steeds mondiger en hebben er in toenemende mate behoefte aan om als gelijkwaardige partners behandeld te worden door hun zorgverleners. Dit ‘partnerschap’ tussen patiënt en zorgaanbieder is des te belangrijker voor de verbetering van de therapietrouw en het zelf-managend vermogen bij chronisch medicatie gebruikende patiënten. Campagnes als ‘Samen Beslissen’ en ‘Begin een goed gesprek’ zijn voorbeelden van het inspelen op deze behoeftes.

Meer informatie en inschrijven

28-11-2024       Symposium leefstijlapothekers: Mentale gezondheid in eigen hand

Leefstijl en je mentale gezondheid in eigen hand’ is het onderwerp van het jaarlijkse symposium georganiseerd door De Leefstijlapothekers en PAOFarmacie. We nemen je mee naar de binnenwereld en de invloed van leefstijl hierop. Niet alleen het mentaal welbevinden van de patiënt komt aan bod. Je mag ook inzoomen op jezelf. Dit doen we in twee workshops. Burn-out preventie komt op ludieke wijze onder de aandacht. Daarnaast ga je aan de slag met Positieve Gezondheid en het Andere Gesprek (met jezelf).

Door presentaties van wetenschappers en interactieve workshops krijg je niet alleen veel nieuwe kennis, praktische handvatten en tools, maar wie weet ook inzichten over jezelf.

Meer informatie en inschrijven